مواد اوليه:

1- مواد اصلي : شامل طلا ، نقره، مس

2- مواد فرعي( موم ، زغال ، موادپاك كننده)

مواد اصلي بصورت خام در طبيعت يافت مي شود كه تبديل به شمش شده و سپس ورق گرديده و بريده مي شود. مواد فرعي: موم ، زغال ، مواد پاك كننده

(بقیه در ادامه ی مطلب...).

 



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:ملیله,آموزش, | | نویسنده : elham |

مليله سازي» از جمله ظريف‌ترين رشته هاي فلزکاري و يکي از برجسته‌ترين صنايع دستي ايران است.

هنر مليله کاري ، محصول کار با طلا ، نقره و مس است که به صورت مفتول‌هاي باريک درآمده و با صرف وقت و دقت فوق العاده و مهارت و هنرمندي مليله کار ، برشي يا محصول مورد نظر و با بهره گيري از نگاره هاي سنتي و طرح‌هاي اسليمي به هم پيوند داده مي شوند.

مليله کاري در واقع ظريف کاري نقره با استفاده از مفتول ها و نوارهاي نقره و با بکارگيري ذوق هنري به شيوه منظم و اسليمي وار و در انواع مختلف زينتي همچون سنجاق گل سينه، گردنبند، انگشتر، و انواع مختلف تزئيني همچون پايه استکان، سيني و ... ساخته مي شود که قدمت آن به 200 سال قبل از ميلاد مي رسد.

قديمي ترين مليله ايران به روايت اکثر محققان مربوط به سالهاي 330 تا 550 ق.م. (دوره هخامنشي) است.

متأسفانه به دليل آن که اکثر اشياء مليله به منظور استفاده مجدد ذوب شده اند, نمونه هاي زيادي در دسترس نيست و تنها از دوره قاجاريه مقداري سرقليان, گيره استکان و سيني در اندازه هاي مختلف در کشور ايران باقي مانده است.

(بقیه در ادامه ی مطلب...)

 



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:ملیله,نقوش, | | نویسنده : elham |

 

 

 



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:نقاشی،باتیک, | | نویسنده : elham |

بهترین پارچه در کار باتیک، پارچه ی ابریشمی است ولی با اندکی تغییر در نوع و غلظت رنگ و روش کار، می توانیم از هر جنس پارچه ای استفاده کنیم .

با کمی تبحر قادر خواهیم بود بر روی هر جنس پارچه و هر نوع کالای پارچه ای نظیر لباس، شال، روسری، کیف، کفش، جوراب، آباژور، پرده، رومیزی و ... نقش بیندازیم و تصویری نو و منحصر به فرد را بیافرینیم.

در مورد پارچه های لطیف و ابریشمی باید ابتدا آن ها را با آب نیم گرم و صابون به آرامی شست وشو دهیم و بعد از اتو زدن، پارچه ی بدون آهار را برای هر مرحله به کار گیریم. علت این کاراین است که نفوذ رنگ به درون الیاف به راحتی و به صورت یکنواخت انجام پذیرد. بهترین نتیجه، به خصوص در مورد پارچه های ابریشمی هنگامی حاصل می شود که لطافت پارچه ی ابریشمی حفظ شود و پارچه بعد از رنگ شدن، سفت و سخت نشود.

اما در مورد پارچه هایی که بافت ضخیم دارند و یا در مورد کالاهایی مثل کفش هایی از جنس کتان، با اندکی تغییر در تهیه ی رنگ می توانیم نتیجه ی مطلوب را به دست آوریم.

رنگ های مورد استفاده می توانند رنگ های آماده ی موجود دربازار باشند و یا رنگ های پودری پرسیون سرد، از دسته رنگ های راکتیو ...

(بقیه در ادامه ی مطلب...)



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:تکنیک،نقاشی،باتیک, | | نویسنده : elham |

این تابلو با تکنیک کاشی شکسته اجرا شده است



تاريخ : چهار شنبه 27 آذر 1392برچسب:موزاییک,کاشی,رقص, | | نویسنده : elham |

اولین اقدام برای شروع هنر موزائیک انتخاب بستر مناسب کار است که می تواند تابلو ، گلدان ، دیوار ، میز و یا هر سطح دیگری باشد .

برای کار بر روی تابلو باید از تخته سه لا استفاده کرد که به وسیله  ی  چوب یا ام دی اف قاب گرفته شده باشد .مزیت تخته سه لا بر فیبر ، مقاوم بودن و تاب برنداشتن آن بعد از ملاط گیری است . در صورتی که می خواهید روی گلدان سفالی کار کنید باید قبل از شروع کار سطح آن را کاملا صاف کنید . مطمئن شوید که هیچ پستی و بلندی وجود ندارد .برای میز هم می توانید از میزهای چوبی قدیمی استفاده کنید و یا اینکه از نئوپان برای سطح آن استفاده کرده و یک پایه از جنس فرفورژه تهیه کنید .

کار بر روی دیوار روش متفاوتی دارد که باید جداگانه به آن پرداخت .

(بقیه در ادامه ی مطلب...)

 



ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:موزاییک , | | نویسنده : elham |

 

 



تاريخ : یک شنبه 24 آذر 1392برچسب:موزاییک, | | نویسنده : elham |

 

در این تابلو از تکنیک کاشی شکسته استفاده شده است.

 

 

 



تاريخ : یک شنبه 24 آذر 1392برچسب:موزاییک , | | نویسنده : elham |

واژه خرمهره به معنی مهره بزرگِ کم قیمت که بر گردن خر بندند، همچنین به نام‏های دیگر از جمله خرمک و خرتک نیز خوانده می‏شود. خرمک به مهره ‏های شیشه‏ ای سیاه و سفید می‏گویند که برای دفع چشم‏ نظر یا خیال باطل بر دست یا گردن کودکان بسته می‏شود. البته خرمهره بیشتر به رنگ آبی است؛

رنگی که نشانه آرامش است و حالت‏های مختلف روحی را می‏توان با آن نشان داد و بنابر عقیده بعضی افراد رنگ آبی می‏تواند انرژی‏های بدِ صاتع از چشم افراد تنگ نظر یا خیال‏های باطل او را خنثی کند. البته این عقیده بیشتر متعلق به ایرانیان است و در کشورهای اروپایی رنگ آبی و یا کلاً خرمهره را نشانه وآورنده شانس می‏دانند.

خرمهره‌ سازی یکی از رشته‌های در حال منسوخ شده بوده است.که تنها توسط صنعتگران قم و شوشتر تهیه می‌شده ماده اصلی بدنه خرمهره سیلیس خالص میباشد.سیلیس خالص فرم پذیر نیست و به این جهت از یک چسب گیاهی مانند سریش یا کتیرا استفاده کرده و با سیسلیس مخلوط می کنند و این مخلوط را تبدیل به گل کرده و قطعات خرمهره را تولید می کنند.

لعاب خرمهره با لعاب اکثر سرامیک ها متفاوت بوده و بجای لعاب مایع از پودر استفاده میشود و قطعات خرمهره را در ظرفهای سفالی و داخل این پودر چیده و این ظرفها را در کوره می چینند و در دمای 1050 درجه و بمدت 30تا 35 ساعت حرارت میدهند تا پخت آن کامل شود.لازم به ذکر است که پودر ذکر شده شامل مواد زیر میباشد:

-اکسید مس

-کربنات سدیم

-آهک

-خاکستر



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آذر 1392برچسب:خرمهره, | | نویسنده : elham |

پیکر تراشی یا به انگلیسی Sculpture خوانده می‌شود که از کلمه Sculper به معنی تراشیدن مشتق شده است . در حالیکه مجسمه سازی فقط تراشیدن نیست بلکه فرم دادن و بهر نوع ماده بی شکل هم مجسمه سازی است که ماده اولیه آن سنگ – موم ویا فلز باشد .

پیکر تراشی حتی قبل از پیدایش قدیمی‌ترین تمدنها وجود داشته که حتی شواهدی از این ساخته شدن هنر بدست غارنشینان بدست آمده . مثلا یکی از حجاریهای بسیار زیبای قبایل مایاها در پرو .

و این نشان دهنده آن است که مجسمه سازی و بطورکلی هنر ریشه در فطرت ، نیاز و طبیعت انسان است و در همه اعصار و قرون بنحوی از انحاء و بعلت مواد اولیه فراوان آن که اکثرا سنگ و چوب است مجسمه‌هایی باشکوه و با اصالت و در برخی موارد شناسنامه ای برای هویت و طرز زندگی تمدنها بوجود آمده است ….

در اعصار قدیم پیکر تراشی با مذهب ارتباط مستقیم داشت چنانکه پیکره‌هایی که از تمدنهای باستانی ، مصر ، هند ، چین و مایاها مانده نشان می‌دهد مذهب در تحول و تکامل این هنر نقش اساسی دارد .

شاهان آشوری پیکر تراشی را برای وسیله ای برای بزرگ جلوه دادن اعمال خود قرار دادند . فراعنه مصر نیز برای رساندن فراعنه به مقام الوهیت از پیکر تراشی سودجوئی کردند. و کم کم بت و بت پرستی به شکل پرستش پیکره‌هایی گاها عجیب و غریب بوجود آمد . در ایران بخصوص در دوران هخامنشی پیکر تراشی وسیله ای بود برای ثبت وقایع و نشان دادن شوکت ایرانیان و در این دوران بود که پیکر تراشی مفهوم هنری هم یافت . بصورت هدایایی زیبا مرصع به انواع آلات قیمتی .

در یونان باستان مجسمه سازان بیشتر سعی داشتند نمونه کامل یک شکل ایده آل را مجسم کنند. البته این اولین بار نبود که از پیکرتراشی بدین منظور استفاده می‌شد زیرا مردمی‌که در غارها زندگی می‌کردند نیز از عاج ماموتها ، مجسمه‌هایی از زنان میساختند که بنظرشان نمونه کامل یک زن زیبا و ایده آل بود . این ایده آلیسم در مجسمه سازی در یونان باستان تحول و تکامل فراوان یافت وچنان پیشرفت کرد که مایه بهت و حیرت جهانیان شد .

در زمان رومی‌ها این هنر زیبا به اوج تکامل و شکوه رسید و جنبه‌های عملی هم علاوه بر موارد گفته شده پیدا کرد ولی به پیکرتراشی یونانیان باستان در مقام نرسید .



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آذر 1392برچسب:تاریخ،‌مجسمه, | | نویسنده : elham |

صنایع دستی

صنایع دستی نوعی کار است که در آن لوازم تزئینی و کاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته می‌شود.معمولاً این کلمه به روشهای سنتی ساختن کالاها اطلاق می‌گردد. استادکاری مخصوص هر یک از این موارد مهم‌ترین ملاک است. چنین چیزهایی اغلب از لحاظ فرهنگی و یا مذهبی فوق العاده هستند. لوازمی که بصورت تولید انبوه و یا با ماشین آلات مختلف ساخته می‌شوند جزء صنایع دستی نیستند. آنچه مقوله صنایع دستی را از هنر کاردستی متمایز می‌‌سازد , هدف از ساخته آنهاست. صنایع دستی لوازمی هستند که قرار است مورد استفاده قرار گرفته و کهنه، پوسیده و غیره شوند. مورد استفاده آنها بیش از یک تزیین ساده است. صنایع دستی اغلب کارهای فرهنگی و رسومی تری تلقی می‌شوند زیرا به عنوان بخشی از ملزومات زندگی روزمره مطرح هستند.

صنایع دستی ایران

ابریشم‌دوزی ، بافتنی ، بردری‌دوزی ، بلورسازی ، پارچه‌بافی ، پتوبافی ، پشتی‌دوزی ، پوستین‌دوزی ، تذهیب ، ترمه‌دوزی ، تکه‌دوزی ، توربافی ، جاجیم‌بافی ، چارق‌دوزی ، چرم‌سازی ، چشمه‌دوزی ، چنته‌بافی ، چهل‌تکه ، چوغا ، چیدمان ، چیغ‌بافی ، حاشیه‌دوزی، حصیربافی ، حکاکی ، خاتم‌کاری ، خامه‌دوزی ، خراطی ، خورجین‌بافی ، خیاطی ، داغ کردن چوب ، ریسندگی ، زیلوبافی ، سبدبافی ، سرامیک ، سرمه‌دوزی ، سفالکاری ، سکمه‌دوزی ، شماره‌دوزی ، شیشه‌گری ، قلاب‌بافی ، قلمکارسازی ، قیطان‌دوزی ، گبه‌بافی ، گلابتون‌دوزی ، گل‌دوزی ، گلیم‌بافی ، لحاف‌دوزی ، مرصع‌سازی ، مرواربافی ، مسگری ، معرق‌کاری ، ملیله‌دوزی ، منبت‌کاری ، منجوق‌دوزی ، میناکاری ، مینیاتور ، نقره‌سازی ، نمدمالی و ...

در اینجا به معرفی چند نمونه از صنایع دستی ایران میپردازیم



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آذر 1392برچسب:صنایع دستی , | | نویسنده : elham |

شاید در زندگی خود با مواردی برخورد کردید که خرید یا اجاره ی محل جدیدی برای کار یا زندگی باعث شود تا تغییرات خوب یا بدی در زندگی شما به وجود آید.

بسیاری از ما در محاوره ی روزمره ی خود این کیفیت را چنین بیان می کنیم که مثلاً این خانه برای ما آمد داشته یا این مغازه یا آن ماشین خوش قدم است و هر کسی آن را می خرد یا اجاره می کند، از آن خیر خوبی به دست می آورد.

بسیاری از این مشکلات یا تغییرات در زندگی، به محل کار و سکونت ما برمی گردد و فنگ شویی به ما کمک می   کند تا آن ها را بشناسیم و برای تقویت جنبه های مثبت و برطرف کردن نقاط ضعف خود تلاش کنیم.

فنگ شویی دانشی کهن است و ریشه در نگرش چینی به جهان هستی دارد. معنای عبارت فنگ شویی، باد وآب است. شاید این ترجمه چیز زیادی را به دست ندهد، ولی از دید چینی ها باد وآب پایه ی اصلی ساخت محیط اطراف ما هستند.

هدف فنگ شویی رساندن افراد به انرژی مطلوب پیرامون است.



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آذر 1392برچسب:فنگ شویی, | | نویسنده : elham |


از جمله آثاری که سهم بارزی در شناسایی فرهنگ و هنر بسیاری از مسائل گوناگون از ادوار کهن ایران زمین داشته است وتشخیص آن ها مجهولات بی شماری را مرتفع می سازد، آثار کنده کاری و نقوش است.
نقش ها و کنده کاری ها اولین آثار هنری انسان بدوی است که به وسیله ی آن ها تلاش نموده، خواسته های مادی و ظاهری و امیال و محسوسات روحی و فکری خود را به صورت ساده تا آن جایی که برای او با وسایل و امکانات محدود مقدور بوده است، منعکس می کند. انسان پیش از تاریخ در اثر دگرگونی های طبیعی و شرایط مناسب اقلیمی که در منطقه ی سکونت او پدید آمد، از مأوی و مسکن خود که پناهگاه های سنگی و غارها بود، دست کشیدو سکونت در دشت را آغاز کرد*
1

(*1.یکی ازکهن ترین جایگاه های سکونت در دشت فلات ایران(سیلک کاشان)است که ضمن کاوش های پایه ی تپه، آثار و علائم سکونت از این دوران به دست آمده و همان طور که می دانیم از اولین محل استقرار اقوام بومی ایرانی بوده است.)



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آذر 1392برچسب:نقوش، رنگ, | | نویسنده : elham |

 

 



تاريخ : جمعه 22 آذر 1392برچسب:چوب , | | نویسنده : elham |

جاشمعی کاشی شکسته با زمینه ی آینه ای که با رنگ ویترای طراحی شده است

 



تاريخ : جمعه 22 آذر 1392برچسب:موزاییک , | | نویسنده : elham |

 



تاريخ : پنج شنبه 21 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : elham |

 



تاريخ : پنج شنبه 21 آذر 1392برچسب:چوب, | | نویسنده : elham |

 

 



تاريخ : پنج شنبه 21 آذر 1392برچسب:چوب , | | نویسنده : elham |

 

در این کار از برش چوب و بیشتر بابافت طبیعی چوب کارشده است .

 



تاريخ : پنج شنبه 21 آذر 1392برچسب:چوب , | | نویسنده : elham |

نقاشی باتیک

طرح به وسیله ی قلم مو بر روی پارچه طراحی شده است



تاريخ : پنج شنبه 21 آذر 1392برچسب:باتیک , | | نویسنده : elham |

 

تصویر فوق آینه ای است که حواشی آن توسط رنگ های ویترای طراحی شده است .

 

 



تاريخ : چهار شنبه 20 آذر 1392برچسب:ویترای, | | نویسنده : elham |

چاپ تصویر چهره ی خود را بر روی انواع بشقاب ، لیوان ، پازل، کاشی و... را از آتنه بخواهید.



تاريخ : چهار شنبه 20 آذر 1392برچسب:چاپ, | | نویسنده : elham |

 

     این جاشمعی با تکنیک موزاییک شکسته  و آینه کار شده است

 



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:موزاییک, | | نویسنده : elham |

 

  جاشمعی دیواری که با تکنیک موزاییک شکسته کار شده است

     از سنگ های آمیتیس برای دور شمع استفاده شده است .

     آمیتیس خواص و انرژی های مفیدی دارد.

 



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:موزاییک , | | نویسنده : elham |

 

عکاس :الهام زرگری



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:عکس, | | نویسنده : elham |

 

بدون شرح!!!!!!!

عکاس: الهام زرگری



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:عکس , | | نویسنده : elham |

 

این عکس رو از فضای تفریحی بابا امان تو بجنورد گرفتم.

عکاس:الهام زرگری



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:عکس , | | نویسنده : elham |

 

این عکس رو از فضای تفریحی بابا امان تو بجنورد گرفتم

 عکاس :الهام زرگری



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:عکس , | | نویسنده : elham |

 

من که این عکسمو خیلی دوست دارم

 عکاس :الهام زرگری



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:عکس, | | نویسنده : elham |

 

عکاس :الهام زرگری

 



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:عکس, | | نویسنده : elham |

 

 عکاس: الهام زرگری



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:عکس, | | نویسنده : elham |

 

فضا اولین عنصرمورد استفاده طراح ورکن اصلی طراحی داخلی است .

ما نه تنها در فضا حرکت می کنیم، بلکه در آن شکل ها را می بینیم وصداها را می شنویم. فضا هم چون سنگ، یک ما ده ی اصلی است با وجود این گسترده وبی شکل است .

چگونگی طراحی داخلی علاوه بر این که نظرات وعقاید ونحوه ی فعالیت ما را در حال وآینده نشان می دهد .

از نظرروانی نیز بر ما تاثیر می گذارد .هدف از طراحی داخلی زیباترکردن محیط از نظر فیزیکی وبهبود آرامش روانی است همراه با انجام یک سری فعالیت های تجزیه وترکیب وارزیابی دقیق از اطلاعات موجود، که باید آن قدر تکرار گردد،تا به یک هماهنگی وتناسب بین شرایط موجود وشرایط مطلوب دست پیدا کنیم. با توجه به این که علایق وسلایق افراد مختلف مخصوصاً در دکوراسیون داخلی منزل، متفاوت است. هر طراحی از نظر بعضی خوب وموفق و از نظر بعضی دیگر ممکن است خوب و موفق نباشد .

دلایل موفقیت یک طرح ممکن است مربوط به یک و یا تعدادی از دلایل زیر باشد:

1.یک طرح خوب است چون به خوبی کار می کند.

2. یک طرح خوب است چون مطابق با استطاعت فرد است .

3.این طرح ممکن است از نظر اقتصادی کارآمد وبا دوام باشد.

4.طرح موفق است چون زیبایی خاصی را آورده است.

5. بعضی از طرح ها چون مطابق با آخرین تغییرات طراحی روز دنیاست،بخاطر تاثیر آن بر دیگران، می تواند حالات روحی وروانی ما را ارتقاء ببخشد و...



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : elham |

صنایع‌ دستی‌ به‌ علت‌ تنوع‌ و وسعت‌ در رشته‌های‌ گوناگون‌، کاربردهای‌ زیادی‌ در تزیین‌ معماری‌ دارد که‌ شامل‌ چهار بخش‌ می‌شود :تزیین‌ نمای‌ بیرونی‌ ؛ تزیین‌ فضاهای‌ ورودی‌ ؛ تزیین‌ درونِ بنا ؛ تزیین‌ فضای‌ اتصالِ درون‌ و بیرون‌ بنا .

 تزیینات‌ بیرونی‌ ساختمان‌ باید به‌ نحوی‌ باشد که‌ در برابر تغییرات‌ آب‌ و هوا و نور خورشید مقاوم‌ باشد و کیفیت‌ خود را از دست‌ ندهد. این‌ تزیینات‌ بیش‌تر شامل‌ کاشی‌ کاری‌ به‌ صورت‌ معرّق‌ یا هفت‌ رنگ‌ می‌باشد که‌ علاوه‌ بر تزیین‌ بنا با نقوش‌ و رنگ‌های‌ گوناگون‌، عایقی‌ در برابر برف‌ و باران‌ و گرما و سرما است‌. کاشی‌ کاری‌ در معماری‌ ایران‌ در واقع‌ شناسنامه‌ بنا می‌باشد و تاریخ‌ مشخص‌ و سیرِ تحولی‌ منظمی‌ را دارا است‌.

با آغاز دوره‌ اسلامی‌، کاشی‌ کاری‌ در اماکنِ مذهبی‌ تجلی‌ خاصی‌ می‌یابد، محراب‌ و گنبدِ مسجد شیخ‌ لطف‌ ـ الله‌ و گنبدِ مزار شاه‌ نعمت‌ اللّه‌ ولی‌ در ماهانِ کرمان‌، مسجد کبود تبریز و گنبد مسجد چهار باغ‌ اصفهان‌، نمونه‌ بارز این‌ هنر می‌باشد.

کاشی‌ کاری‌، مهمترین‌ ویژگی‌ تزیین‌ معماری‌ سنتی‌ ایران‌ است‌ که‌ ادامه ی  همان‌ آجرکاری‌ است‌.

نکته‌ حائز اهمیت‌ در کاشی‌ کاری‌ ایران‌ رنگ‌ لعاب‌ است‌، رنگ‌ کاشی‌های‌ ایرانی‌ اکثراً فیروزه‌ای‌ و لاجوردی‌ بوده‌ و رنگ‌های‌ سفید و سبز و طلایی‌ نیز در درجه‌ دوم‌ می‌باشد و این‌ رنگ‌ها در بین‌ هنرهای‌ سنتی‌ ایران‌ مشترک‌ می‌باشند .

فضاهای‌ ورودی‌ بنا در معماری‌ ایرانی‌ و خصوصاً بناهای‌ مسکونی‌ و مذهبی‌ بخشِ مهمی‌ را به‌ خود اختصاص‌ داده‌ است‌ که‌ با پوششی‌ به‌ صورت‌ سایه‌بان‌ با طاق‌ کمانی‌ همراه‌ بوده‌ است‌ .تزیین‌ این‌ قسمت‌ از بنا عموماً کاشی‌ کاری‌ است‌، در ضمن‌ نمونه‌های‌ آینه‌کاری‌ و مشبک‌ کاری‌ آجری‌نیز وجود دارد .

آینه‌ کاری‌ از هنرهای‌ ظریفی‌ است‌ که‌ در نماسازی‌ داخلی‌ بناها، در بالای‌ ازاره‌ها ، زیردورها ، طاق‌ها، رواق‌ها ، شبستان‌ها، سرسراها و موارد دیگر به‌ کار می‌رود

 مقرنس‌ کاری‌ و گچ‌ بری‌ نیز از تزیینات‌ معماری‌ محسوب‌ می‌گردد. مقرنس‌ کاری‌ که‌ تداوم‌ آجر چینی‌ است‌ توازنی‌ را القا می‌نماید که‌ گویی‌ وظیفه‌ انتقال‌ سقف‌ یا گنبد بر پایه‌ها را داراست‌ و همانند نسبت‌ آسمان‌ به‌ زمین‌ است‌.

تزیینات‌ داخلی‌ یک‌ بنا نسبت‌ به‌ نوع‌ آن‌ تفاوت‌های‌ گوناگونی‌ دارد و این‌ تفاوت‌ در دوره‌های‌ گوناگون‌، تنوع‌ بیش‌تری‌ به‌ خود می‌گیرد ولی‌ در همة‌ آنها وجوه‌ مشترکی‌ نیز وجود دارد و از آن‌ جمله‌ ایجاد فضایی‌ است‌ که‌ انسان‌های‌ استفاده‌ کننده‌ از آن‌ بنا، آمالشان‌ در آن‌ تحقق‌ می‌یابد و آرامش‌ می‌یابند. در تزیین‌ داخلی‌ یک‌ بنا از تنوع‌ هنر صنایع‌ دستی‌ استفاده‌ بیش‌تری‌ می‌توان‌ نمود. قالی‌ علاوه‌ بر زیرانداز بودن‌ یکی‌ از اجزای‌ مهم‌ در تزیین‌ فضای‌ داخلی‌ بناهای‌ ایرانی‌ می‌باشد. زیرا کف‌ بنا را که‌ انسان‌ها بر آن‌ می‌نشینند و می‌خوابند، می‌پوشاند و گاه‌ نیز به‌ عنوان‌ تزیینی‌ زیبا بر دیوار کوبیده‌ می‌شود و گاهی‌ نیز از قالی‌های‌ دو طرفه‌ به‌ عنوان‌ سطحی‌ جدا کننده‌ بین‌ دو فضا استفاده‌ می‌شود. نزدیکی‌ طرح‌ و نقشِ قالی‌ با نقوشِ کاشی‌، نزدیکی‌ و انسجامِ هنرهای‌ ایرانی‌ را بیان‌ می‌دارد

زیر اندازهای‌ دیگری‌ چون‌ گلیم‌ ،جاجیم‌ و منسوجات‌ سنتی‌ و پرده‌های‌ قلمکار با کاربردهای‌ گوناگون‌ و وسایل‌ تزیین‌ شده‌ با خاتم‌ و منّبت‌ و معرق‌ چوب‌، انواع‌ رودوزی‌ها و اشیای‌ فلزی‌ ، همه‌ و همه‌ ،آرایش‌ دهنده‌ محل‌ زندگی‌ ایرانی‌ می‌باشند. صنایع‌ دستی‌ در معماری‌ ایران‌ تنها نقشِ مزّین‌ کنندة‌ فضا را ندارند بلکه‌ هر کدام‌ در جایگاه‌ خود کاربردهای‌ گوناگونی‌ دارد .

تزیین‌ بین‌ فضای‌ داخلی‌ و خارجی‌ شامل‌ درها و پنجره‌هاست‌. «درِ» بناها که‌ در گذشته‌ از چوب‌ ساخته‌ می‌شد مأوایِ سرپنجه‌ هنرمندانِ منّبت‌ کار و فلز کار بود. «در»های‌ کنده‌ کاری‌ شده‌ و منبت‌ کاری‌ همراه‌ با کلون‌های‌ بسیار زیبای‌ فلزی‌ ،جایگاه‌ و اهمیت‌ بنا را روشن‌ می‌ساخت‌. نقوشِ ایجاد شده‌ بر روی‌ درها هم‌ چون‌ نقوشِ نمادین‌، در هنرها جلوه‌گاهِ تفکر و فرهنگِ ایرانی‌ است‌. نقش‌ «خورشید» که‌ مهم‌ترین‌ نقشِ موجود بر روی‌ درها می‌باشد، علامتی‌ برای‌ روشنی‌، برکت‌ و سلامتی‌ برای‌ صاحب خانه‌ است‌ .

پنجره‌ نیز که‌ اشاعه‌ دهنده‌ نور و روشنی‌ به‌ فضای‌ داخلی‌ می‌باشد اکثراً با چوب‌، گره‌ چینی‌ می‌شود .و گاه‌ با شیشه‌های‌ رنگین‌ ،رنگین‌ کمانی‌ از نور را در فضای‌ داخلی‌ ایجاد می‌نماید.



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : elham |

معماری‌ سنتی‌ ایران‌ ،تجلی‌ نمادین‌ جهانی‌ ابدی‌ و ازلی‌ است‌ که‌ این‌ جهان‌ را محلی‌ گذرا و واسطه‌ای‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ مرتبه‌ای‌ والاتر به‌ منظور وصول‌ به‌ آرامش‌ درونی‌ می‌داند ؛ معماری‌ ایران‌ که‌ به‌ صورت‌های‌ گوناگون‌ در بناهای‌ مختلف‌ متجلی‌ گشته‌، جایگاه‌ خاصی‌ را داراست‌ که‌ در آن‌ ،عقاید و رسوم‌ و آیین‌ها در شرایط‌ جغرافیایی‌ و اقلیمی‌ نمود بارزی‌ دارد و حاصل‌ دسترنج‌ هنرمندانی‌ است‌ که‌ برای‌ اعتلای‌ این‌ هنر با تکیه‌ بر ایمان‌ خویش‌ ،از جانِ خود مایه‌ گذاشته‌ و در این‌ راه‌ از هیچ‌ کوششی‌ دریغ‌ نورزیده‌اند. همراه‌ با اساتید معماری‌، استادان‌ صنایع‌ دستی‌ نیز با همان‌ تفکر فوق‌ اما تجلی‌ یافته‌ در هنرِ خاص‌ خویش‌، تکامل‌ بخش‌ و اثرگذار بر معماری‌ سنتی‌ ایرانی‌ بوده‌اند .

تزیین‌ و آرایش‌ ساختمان‌ که‌ جزء لاینفک‌ معماری‌ محسوب‌ می‌شود در آجرکاری‌، کاشی‌ کاری‌، گچبری‌ و آینه‌ کاری‌ در کنار قالی‌ بافی‌، گلیم‌ بافی‌، قلمکاری‌ ، سفالگری‌، منّبت‌ کاری‌، کنده‌ کاری‌ چوب‌، گره‌ چینی‌ و همچنین‌ سایر دست‌ آوردهای‌ صنایع‌ دستی‌ نمود یافته‌ و پیوندی‌ یگانه‌ ایجاد نموده‌ که‌ فضای‌ معماری‌ ایران‌ را آکنده‌ از زیبایی‌ معنوی‌ می‌سازد و این‌ خود زیبایی‌ ظاهری‌ را نیز به‌ همراه‌ دارد

 معماری‌ با سایر هنرهای‌ ایرانی‌ ،تارهای‌ به‌ هم‌ تنیده ی یکپارچه‌ای‌ است‌ که‌ از یکدیگر تأثیر پذیرفته‌اند؛ به‌ ویژه‌ صنایع‌ دستی‌ که‌ علاوه‌ بر تزیینی‌ بودن‌ و جنبه‌های‌ زیبایی‌ شناسانه‌، نقش‌ کاربردی‌ در زندگی‌ روزمره‌ افراد جامعه‌ دارد. صنایع‌ دستی‌ به‌ دلیل‌ عدم‌ نیاز به‌ سرمایه‌گذاری‌ بسیار و وجود مواد اولیه ی محلی‌ برای‌ تولید و وجود زمینه‌های‌ توسعه‌ در مناطق‌ مختلف‌ و ایجاد ارزش‌ افزوده ی بالا، بخش‌ عظیمی‌ از نیروی‌ انسانی‌ و اقتصادی‌ ایران‌ را به‌ خود مشغول‌ کرده‌ است‌ و این‌ امر در معماری‌ سنتی‌ نقش‌ ِ بارزی‌ دارد. صنایع‌ دستی‌ و معماری‌ همواره‌ مکمل‌ یکدیگر بوده‌اند و دارای‌ ویژگی‌های‌ مشترک‌ می‌باشند.

بناهای‌ ایرانی‌ مانند مسجد، مناره‌، خانه‌، باغ‌، پل‌، قلعه‌، آب‌ انبارها و... هر کدام‌ به‌ نوعِ خاصی‌ از صنایع‌ دستی‌ نیاز دارد که‌ برخی‌ از انواع‌ آن‌ کاشی‌ کاری‌، مشبّک‌ کاری‌، نقاشی‌ دیواری‌، منّبت‌ کاری‌ و غیره‌ است‌. تنوع‌ اقلیم‌ آب‌ و هوایی‌ در ایران‌ موجب‌ گوناگونی‌ بسیار در معماری‌ و تزیین‌ آن‌ گردیده‌ است‌ و در نتیجه‌ انواع‌ و اقسام‌ صنایع‌ دستی‌ در تزیین‌ معماری‌، نقشِ عمده‌ای‌ دارند .
صنایع‌ دستی‌ در رشته‌های‌ گوناگون‌ همچون‌: قالی‌بافی‌ ،گلیم‌بافی‌، سفال گری‌ ،آبگینه‌ سازیِ محصولاتِ فلزی‌ ، سنگ‌تراشی‌، چوب‌ تراشی‌ ، حصیربافی‌ ، کاشی‌ کاری‌ تا رودوزی‌ها ارتباط‌ مستقیم‌ با معماری‌ دارد به‌ طوری‌ که‌ ساخت‌ شکل‌ آن ها بستگی‌ به‌ فضای‌ معماری‌ سنتی‌ ایرانی‌ دارد و همین‌ طور بعضی‌ از اجزاء و فضاهای‌ معماری‌، متناسب‌ با کالاهای‌ صنایع‌ دستی‌ ساخته‌ می‌شود . معماری‌ سنتی‌ ایران‌ در ایجاد صورت‌های‌ مختلف‌ صنایع‌ دستی‌ نیز نقشِ عمده‌ای‌ را به‌ عهده‌ داشته‌ است‌ ؛ به‌ طور مثال‌ بافنده‌، اندازه‌ قالی‌ را براساس‌ وسعت‌ اتاق‌ها می‌بافد و سفال گر براساس‌ جایگاه‌ سفال‌ در فضای‌ ساختمان‌ شکل‌ و حجم‌ مورد نظر را می‌سازد . هماهنگی‌ صنایع‌ دستی‌ با معماری‌ نه‌ تنها از نظر فرم‌ و رنگ‌ بلکه‌ از نظر محتوایی‌ نیز هم‌ خوانی‌ دارد و هنرمند سعی‌ نموده‌، ارتباط‌ خویش‌ با طبیعت‌ و دیدگاه‌ معنوی‌ خویش‌ نسبت‌ به‌ هستی‌ را متجلی‌ سازد



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : elham |

 

گوگل همواره چیزی برای متعجب کردن ما دارد، فکر بکری که این بار مهندسان گوگل در بیست درصد وقت آزاد معروف خود، روی آن کار کردند، پروژه‌ای است که بازدید مجازی از موزه‌های معروف دنیا را برای همه ممکن می‌کند.

۱۸ ماه طول کشید تا «پروژه هنر» گوگل راه‌اندازی شود، در این پروژه گوگل به استفاده از همان فناوری و شیوه‌ای که ما را به خیابان‌های شهرهای مختلف دنیا می‌برد، ما را به بازدید موزه‌ها فرا می‌خواند.

فعلا ۱۷ موزه معروف دنیا وارد پروژه هنر گوگل شده‌اند، موزه‌های مانند موزه تیت بریتانیا، گالری ملی، موزه متروپولیتن نیویورک، موزه هرمیتاژ سن پترسبورگ.

دوربین‌های ویژه‌ای که نمای ۳۶۰ درجه از موزه‌ها را برای ما به ارمغان آورده‌اند، چنین شکلی دارند:

حدود ۳۸۵ تالار در این ۱۷ موزه، در این برنامه پوشش داده شده‌اند.

اما گوگل یه نمای معمولی از تابلوها و آثار هنری را نمی‌بینید، وضوح تصاویر واقعا بالاست، تقریبا هزار برابر وضوح عکس دوربین‌های معمولی دیجیتال! طوری که کاربر می‌تواند کوچک‌ترین جزئیات رنگ‌آمیزی و قلم‌مو را ببیند. برای گرفتن هر عکس بین ۴ تا ۸ ساعت وقت صرف شده است.

گوگل در پروژه جدید خود با استفاده از فناوری، با زیباترین شیوه فرهنگ می‌پراکند و ای کاش بخت آن را داشتیم که روی موزه‌های ایران را در چنین سرویسی ببینیم و به همه دنیا بشناسانیم.

برای گرفتن هر عکس بین ۴ تا ۸ ساعت وقت صرف شده است.

برای بازدید مجازی از موزه‌ها به آدرس زیر بروید.

http://www.googleartproject.com/

 



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : elham |

 

اولين پيشگو فردی فرانسوی بود که به فال و پيشگويی اصلا" اعتقادي نداشت!


اولين كسي كه به فكر مسئله پيشگويي براي افراد بشر را در يك چهارچوب قرار دادي و تعيين شده مورد بررسي قرار دهد و اگر هم نه تعيين شده مورد بررسي قرار دهد صددرصد علمي و منطقي ، اما به هر حال يك فرمول قابل قبول براي اين پديدة مورد علاقة بشر كشف كند « ميشل گوگولن » فرانسوي بود و شرح كارش در سال 1930 ميلادي بود . او ابتدا به مسئله فال و پيشگويي اصلا" اعتقادي نداشت . اما بعد از چند سال مطالعه در نظر خود نسبت به فال و فال بيني تجديد نظر كرد . ديگر آن را يك « دكان براي فريب ساده لوحان » نمي دانست بلكه آن را يك « شوخي » و بعد « سرگرمي » ناميد . بعدها او معتقد به اين شد كه نيروهاي ديگري نيز در جهان وجود دارند كه مي توانند در سرنوشت اشخاص در سراسر جهان تأثير مثبت يا منفي داشته باشند و يكي از اين نيروها تأثير ستارگان در سرنوشت بشر است . يكي از موافقان و طرفداران نظرية تأثير اجرام آسماني بر سرنوشت و كرانبي افراد بشر از مردم سوئيس به نام دكتر روژه فرانگين بود . كه خود طي چند مقالة مستدل مبتني بر اطلاعات متقنن تاريخي سابقة توسل افراد بشر را به فال به 1800 سال قبل از ميلاد مسيح « نزديك به شش هزار سال قبل » رسانده و در ابتداي تاريخچة خود اين نكته را ذكر كرده است كه علم نجوم نيز مثل همه شاخه هاي دانش اصلي مثل شيمي و طب و رياضيات با انواع خرافات و اسطوره هاي آميخته و ممزوج شده است .

علم ستاره شناسي در ميان تمدن هاي باستاني (اكد ، سومر ، بابل ، آشور ) و بعد در ايران و ساير تمدن هاي غرب آسيا كه به تمدن بين النهرين معروف است بيشتر از دو جنبه رواج داشت وبه خاطر اعتقادي كه مردم چه از طبقة عوام و چه خواص به پيش گوئي و « فال » داشتند اين علم بيش از ساير علوم متداول حتي رياضيات پيشرفت داشت . دو جنبة تصميم علم نجوم يكي جنبة علمي و محاسباتي آن براي گشودن تدريجي اسرار آسمان و كائنات بود كه اين جنبه تا زمان حاضر نيز ادامه يافته است ولي جنبة دوم آن ، همان پيش گوئي و پيش بيني آينده افراد بشر و تأثير اوضاع كواكب بر زندگي روزمره افراد بشر بود . با وجود همه اختلافات و منازعات ميان « منكران » و « معتقدان » يك را ه باريك ايجاد تفاهم ميان دو گروه وجود دارد و آن هم اين است كه اغلب دانشمندان و مخصوصا" ستاره شناسان كه مراتب علمي آنان مورد قبول هر دو گروه است روي اين نكته توفق نظر دارند . آن اين است كه ( كره زمين ما ، تحت تأثير اجرام سحاوس قرار دارد ) و بعد اين طور نتيجه مي گيرند كه وقتي اجرام سحاوس كه مواد طبيعي كه از مجموعة آنها كره زمين به وجود آمده است پس بر افراد بشري كه جزئي از موجودات همين ( كره تأثير پذير ) مي باشند مي تواند تأثير بگذارند يعني اين كه حال و آيندة ما بسه به گردش سيارات و اوضاع چرخ فلك است. در زمينه فال و فال بيني تا به حال كتابهاي مفصل و متعددي به رشته تحرير در آمده است از جمله اين كتب ، كتاب « فوق طبيعت » نوشته ليال و استون است .



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : elham |
 
 

در دنیا سه دسته افراد وجود دارند

نوع اول آن هایی هستند که موجبات اتفاقات را فراهم می کنند

نوع دوم آن هایی هستند که صرفا نظاره گر اتفاقات هستند

و دسته سوم آن هایی هستند که می پرسند"چه شده است"؟!!



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : elham |

یک پسر تگزاسی برای پیدا کردن کار از خانه به راه افتاده و به یکی از این فروشگاهای بزرگ که همه چیز میفروشند(Everything under a roof) در ایالت کالیفرنیا میرود .
 
مدیر فروشگاه به او میگوید : یک روز فرصت داری تا به طور آزمایشی کار کرده و در پایان روز با توجه به نتیجه کار در مورد استخدام تو تصمیم میگیریم .
 
در پایان اولین روز کاری مدیر به سراغ پسر رفت و از او پرسید که چند مشتری داشته است ؟
 
پسر پاسخ داد که یک مشتری .
 
مدیر با تعجب گفت: تنها یک مشتری ...؟!!!
 
بی تجربه ترین متقاضیان در اینجا حدقل 10 تا 20 فروش در روز دارند .
 
حالا مبلغ فروشت چقدر بوده است ؟
 
پسر گفت: 134,999.50 دلار ....
 
مدیر تقریبا فریاد کشید : 134,999.50 دلار .....؟!!!!
 
مگه چی فروختی ؟
 
پسر گفت : اول یک قلاب ماهیگیری کوچک فروختم، بعد یک قلاب ماهیگیری بزرگ، بعد یک چوب ماهیگیری گرافیت به همراه یک چرخ ماهیگیری 4 بلبرینگه. یعد پرسیدم کجا میرید ماهیگیری ؟ گفت : خلیج پشتی .
 
 
من هم گفتم پس به قایق هم احتیاج دارید و یک قایق توربوی دو موتوره به او فروختم .
 
بعد پرسیدم ماشینتان چیست و آیا میتواند این قایق را بکشد؟ که گفت هوندا سیویک .
 
پس منهم یک بلیزر 4WD  به او پیشنهاد دادم که او هم خرید .
 
مدیر با تعجب پرسید : او آمده بود که یک قلاب ماهیگیری بخرد و تو به او قایق و بلیزر فروختی ؟
 
پسر به آرامی گفت :
 
نه ، او آمده بود یک بسته قرص سردرد بخرد که من گفتم :
 
 
 
 بیا برای آخر هفته ات یک برنامه ماهیگیری ترتیب بدهیم
 

 شاید سردردت بهتر شد



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:متن, | | نویسنده : elham |

 

 

معنای باتیک

 

باتیک در فرهنگ لغت ، حصار وضریح معنا شده و عوام آن را کلاغی، کلاقی، کلاقه ای یا کلاغه ای می خوانند.
در پاره ای نقاط نیز(قنوز) که معادل آذری ابریشم است تلفظ می شود و وجه تسمیه اش این است که چون در گذشته های دور معمولاً قسمت هایی از پارچه را که قرار بود رنگ  آمیزی شود به اشکال خاصی گره زده یا می دوختند وسپس مبادرت به رنگ آمیزی می کردند.طبیعتاً چون رنگ نمی توانست در قسمت های گره خورده یا دوخته شده نفوذ کند، پس از پایان عملیات رنگرزی وباز شدن گره ها ونقاط دوخته شده قسمت هایی که رنگ را جذب نکرده بود حالتی نگاتیو به خود می گرفت وباز از آن جا که معمولاً فقط از یک رنگ وبیشتر رنگ سیاه استفاده می شود این نقوش تصادفاً حالت پر کلاغ را به ذهن تداعی می کرد و به همین جهت نیز برای متمایز ومشخص شدن از سایر منسوجات رنگرزی شده کلاغی خوانده می شد .
باتیک که بیشتر به پارچه هایی با چاپ مقاوم در برابرنور، حرارت، رطوبت وسایر عوامل جوی اطلاق می شود.
در حال حاضرعلاوه بر ایران، به صورت هنری ملی در بخشی از کشورهای جنوب وشرق آسیا نیز رواج دارد .معمولاً صنعتگران از ابزار وادواتی بسیار ساده استفاده می کنند.

شروع باتیک در ایران ازشهر تبریزو به دست استاد حسین کلاقیچی گنجینه بوده است .
در ابتدا این چاپ بر روی کرباس دست باف محلی صورت می گرفت.در این شیوه ابتدا
پس از خشک شدن ، آن را روی میز پهن کرده وبا قالب های کنده کاری چوبی قدیم سبک اصفهان دست به کار می شدند .
برای این کارمقداری سقزخام را درظرفی می جوشانیدند تا از آن نوعی روغن به دست آید.
روی سقزمایع آماده شده را با پارچه ی ماهوتی یا نمد می پوشانیده وظرف را درجوار حرارت نگه می داشتند تا مایع سقز گرم وداغ باقی بماند.
سپس قالب مهر را به سقز گرم آغشته کرده وروی پارچه قرار می دادند ودرپایان رنگرزی، پارچه را شستشو می دادند.

بیشترین بازار فروش پارچه های باتیک یا کلاقه ای در ایران در بین عشایرکردستان، لرستان، عشایر فارس(قشقایی) وترکمن صحرا می باشد.

 



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:باتیک , | | نویسنده : elham |

 

قاب آینه که با تکنیک موزاییک شکسته کار شده است .

 



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:آینه , موزاییک, | | نویسنده : elham |
  • دانلود کتاب
  • بازیچه